In een notendop: rally

  • Italië – Tijdens de eerste manche van het TER-kampioenschap in en rond het Italiaanse Arezzo, was Andrea Crugnola in zijn Citroen C3 Rally2 de snelste van het pak. Hij haalde het nipt van de Sloveen Bostjan Avbelj (0,3 seconden) in een Skoda Fabia Rally2. Alessandro Bettega (Skoda) versloeg Umberto Scandola (Citroën) in de strijd om de derde plaats.
  • Noorwegen – Niet alleen in Zweden werd er rally gereden, maar ook in buurland Noorwegen. Anders Grondal mocht het zegeboeket in ontvangst nemen. Grondal (Skoda Fabia Rally2 evo) behaalde de overwinning in de Flesbergsprinten Rally, met een kleine voorsprong van 6,8 seconden op Roger Rustand (Skoda Fabia Rally2). Het podium werd vervolledigd door Lars Martin Stensbol (Ford Fiesta R5).
  • Midden-Oosten – Emil Lindholm trekt van de sneeuw naar de zon, want hij zal deze week aan de Qatar International Rally deelnemen, waar hij het opneemt tegen thuisrijder Nasser Al-Attiyah. Ook twee andere bekende namen gaan de trip naar het Midden-Oosten maken. Andreas Mikkelsen en Mads Ostberg die momenteel geen WRC-programma hebben, beginnen hun seizoen in het weekend van 18 februari tijdens de tweede manche van het kampioenschap in het Midden-Oosten. (Foto ©: Skoda)