GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde

In Andorra werd dit weekend de vierde en laatste wedstrijd van de GSeries 2023 afgewerkt. Het kampioenschap telt vier klassen met RX2e, gekend uit rallycross, als hoofdklasse waarin we met Guillaume De Ridder en Viktor Vracnkx twee landgenoten zagen deelnemen.

foto copyright Bert Vranckx

Guillaume De Ridder was de voorbije drie wedstrijden telkens de winnaar en zette na een nieuwe overwinning op de sneeuw- en ijspiste in Andorra een perfecte reeks neer. Daarmee is De Ridder kampioen. Het is zijn tweede titel in RX2e, nadat hij in 2021 de titel wist te behalen in RX2e, een onderdeel van het wereldkampioenschap rallycross.

Viktor Vranckx eindigde derde na de Spanjaard Raul Ferre en dat is meteen ook zijn plaats in de eindstand van de GSeries 2023. Ferre is tweede.
Na de wedstrijd wist vader Bert Vranckx ons nog mee te geven dat de kans bestaat dat Viktor Vranckx op zondag 5 maart enkele demo-rondjes zal afwerken met de RX2e-wagen tijdens de openingswedstrijd van het Belgische kampioenschap rallycross. Nog niet alles was in kannen en kruiken, vandaar het vraagteken nog.