Asian Le Mans Dubai: Tom Van Rompuy wint LMP3, Inter Europol primus in LMP2

Nolan Siegel, Christian Bogle en Charles Crews wonnen voor Inter Europol Competition de tweede wedstrijd van het weekend in Dubai. Na een opnieuw zeer spannende wedstrijd van vier uur versloeg het Amerikaanse drietal de DKR Engineering Oreca van Yoluç-Güven-Eastwood, die net zoals zaterdag tweede eindigde. Een sterke openingsstint van Tom Van Rompuy lag aan de basis van een knappe overwinning in LMP3. Walkenhorst Motorsport behaalde zoals gisteren een overtuigende zege in GT.

(Foto: © Asian Le Mans Series)

De achttienjarige Amerikaan Nolan Siegel ontfutselde met een knap manoeuvre, op minder dan een half uur van de geblokte vlag, de leiding van Charlie Eastwood. Na de laatste pitstops wist de Inter Europol-rijder zijn voorsprong uit te bouwen en kwam met een achttiental seconden voorsprong op DKR over de finish. De derde podiumplaats ging naar Nielsen Racing met Rodrigo Sales, Ben Hanley en Mathias Beche. De winnaar van gisteren, Algarve Pro Racing, diende zich tevreden te stellen met de vierde positie. James Allen kon voor het Portugese team in de slotfase nog nipt een sterke Malthe Jakobsen (Cool Racing) achter zich houden. Algarve Pro Racing voert na beide races in Dubai met 37 punten de tussenstand aan, met een punt voorsprong op DKR Engineering.

In LMP3 nam Tom Van Rompuy vanop plaats zeven de start en de Belg kwam, met zijn DKR Engineering Duqueine, na een incidentrijke openingsronde mooi als tweede door. Na een uur racen en een sterke rijbeurt werd Tom door zijn teamgenoot Valentino Catalano afgelost, die na deze eerste reeks pitstops aan de leiding ging. Van Rompuy zag tijdens zijn tweede stint nog een Aston Martin voor zijn neus in de vangrail gaan, maar het DKR-team gaf de koppositie niet meer uit handen en won met 2,3 seconden voorsprong op Graff-rijders Xavier Lloveras, Fabrice Rossello en François Heriau. Van Rompuy en Catalano zijn met 33 punten derde in het klassement, met zeven eenheden achterstand op leiders Lavergne-De Sadeleer-Gutak (MV2S Racing).

In GT werden de eerste twee posities door dezelfde teams ingevuld als op zaterdag. Walkenhorst Motorsport en de equipe Chandler Hull, Nicky Catsburg en Thomas Merrill wonnen opnieuw voor het trio Marciello-Schiller-Schölze van Getspeed. Constantini-Mann-Molina werden voor AF Corse derde.

Volgend weekend sluiten de Asian Le Mans Series in Abu Dhabi het seizoen af met de derde en vierde wedstrijd van het seizoen.