In een notendop: FRME – F4 VAE – F1 Academy

  • FRME – Zeges voor Andrea Kimi Antonelli (Mumbai Falcons), Pepe Martì (Van Amersfoort-Pinnacle) en Nikita Bedrin (die een volledig PHM podium aanvoerde in de derde race) waren er in Dubai, voor het vierde weekend in de Formula Regional Middle-East. Te vermelden dat Antonelli in race 2 tegen een bestraffing aanliep voor het hinderen van andere rijders. De Italiaan blijft met 174 punten aan de leiding van het kampioenschap, maar ziet Barnard dichterbij komen me punten.
  • F4 VAE – Ook op Dubai werd er gereden voor het Formule 4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten. De winst ging er naar in alle drie de races naar de nieuwe wonderboy Tuukka Taponen (Mumbai Falcons). Kampioenschapsleider James Wharton (Mumbai Falcons) kon met podiumplaatsen de schade beperken, maar het was McLaren Junior Ugo Ugochukwu (Prema) die in een matig weekend veel van zijn pluimen verloor. In de tussenstand blijft Wharton dus leider met 182 punten, voor Taponen met 176. Ugochukwu en de Italiaan Rinicella delen de derde plaats met 145 eenheden.
  • F1 Academy – De nieuwe FIA-serie voorbehouden aan vrouwen, kent zijn eerste deelneemsters. De Zwitserse Lena Buehler werkt er een eerste seizoen af met ART Grand Prix. De 18-jarige Filipijnse Bianca Bustamante, deze winter aan de slag in het Midden-Oosten, gaat in zee met Prema. Een opvallend debuut is er voor Jessica Edgar, het 17-jarige nichtje van ADAC F4 kampioen 2020, Jonny Edgar, bij Rodin Carlin, terwijl W Series rijdster Nerea Marti tekende bij Campos.

Foto: ©premaracing.com/media