FRO: Charlie Wurz is regionaal kampioen in Nieuw Zeeland

De Oostenrijker Charlie Wurz liet een onrustige zaterdag achter zich en deed op zondag alles wat hij moest doen op Taupo Motorsport Park in Nieuw-Zeeland om er zijn eerste grote kampioenschap te winnen, het Formula Regional Oceania. Dat voegt 18 punten toe aan zijn FIA Super Licentie en verhoogt zijn kansen om ooit in het voetspoor te treden van zijn vader, voormalig F1 rijder Alexander Wurz…

Foto’s: ©Toyota Gazoo Racing New Zealand

Op de cruciale laatste dag van het Formula Regional Oceania kampioenschap, het vroegere Formula Toyota Nieuw-Zeeland, was Charlie niet te stoppen. Met een derde plaats in de reverse grid van de ochtend had hij de leiding in het kampioenschap te pakken. Eerder pakte hij al de pole position voor de laatste race en leidde die vervolgens van start tot finish. Zijn tegenstander, Callum Hedge, die de zondag nog startte met een voorsprong van drie punten, stond machteloos.

Die race was de moeilijkste om te winnen in dit kampioenschap. Het begon te regenen en ik was zo bang om er af te gaan. Maar ik moest volhouden. Gelukkig sloeg ik een klein gaatje en kon ik wat ontspannen, maar toen kwam de Safety Car naar buiten en ik dacht ‘Oh nee’…alles begint van voren af aan. Maar de herstart was OK. Dit geeft mij veel vertrouwen om de rest van het seizoen in Europa af te werken. Ik weet dat de concurrentie daar zwaar is, maar ook hier was hij sterk. Ik heb veel geleerd over racen, hier in Nieuw-Zeeland.”, zei Wurz na afloop.

Eerder in het weekend had rivaal en M2 Competition Callum Hedge de bakens uitgezet met een zege op zaterdag, waardoor hij tijdelijk naar de leiding in de tussenstand schoof. De Amerikaanse Chloe Chambers (Giles Motorsport) schreef dan weer geschiedenis door als eerste vrouw een wedstrijd te winnen in een regional kampioenschap. Maar het was uiteindelijk Wurz die het hoofd koel hield in moeilijke omstandigheden, en zich de eerste kampioen in de Formula Regional Oceania mag noemen.