Asian Le Mans Dubai: winst voor Algarve Pro Racing, Tom Van Rompuy zesde in LMP3

Het Portugese Algarve Pro Racing won vanmiddag de openingswedstrijd van de Asian Le Mans Series. De Oreca 07 van het trio John Falb, James Allen en Kyffin Simpson telde na een spannende wedstrijd van vier uur slechts negen seconden voorsprong op het exemplaar van DKR Engineering in handen van Salih Yoluç, Charlie Eastwood en Ayhançan Güven. Het Luxemburgse team had op zijn beurt slechts een marge van drie tienden op Nikita Mazepin, Neel Jani en Gonçalo Gomes van 99 Racing. Tom Van Rompuy eindigde met teamgenoot Valentino Catalano voor DKR zesde in de LMP3-klasse en Walkenhorst Motorsport won met zijn BMW M4 GT3 overtuigend de GT-categorie.

(Foto: © Asian Le Mans Series)

Door het latere startuur, als gevolg van het ongeval tijdens de kwalificatie, werd meer dan de helft van de wedstrijd in het donker afgewerkt. De strijd om de overwinning in LMP2 viel pas bij de laatste pitstops, op een half uur van het einde, in zijn definitieve plooi. Daarvoor streden James Allen en Charlie Eastwood om de leiding. Algarve Pro Racing maakte de kortste stop en nam zo definitief de kop. Neel Jani reed een sterke eindsprint en haalde Charlie Eastwood bij, maar kon hem niet passeren. DKR leidde trouwens een groot deel van de wedstrijd, nadat de van pole vertrokken Inter Europol Oreca tijdens het openingsuur aan kop ging.

De overwinning in LMP3 ging naar de MV2S Racing Ligier van Jerôme De Sadeleer, Vyacheslav Gutak en Fabien Lavergne, na een intense strijd met de #8 van Graff Racing. Tom Van Rompuy werkte met de #5 DKR Duqueine het eerste deel van de wedstrijd af. Door een Full Course Yellow na een half uur wedstrijd opteerden diverse teams, waaronder DKR, om een eerste pitstop te maken. Deze strategie bracht de Belg even aan de leiding in zijn klasse. Na iets meer dan twee uur werd Van Rompuy afgelost door Valentino Catalano en de Duitser werd als zesde afgevlagd.

In GT ging de zege oververdiend naar Walkenhorst Motorsport, dat bijna een volledige wedstrijd zijn klasse aanvoerde. Chandler Hull, Nicky Catsburg en Thomas Merrill beschikten met de BMW M4 GT3 van het Duitse team over een voorsprong van vijftien seconden op de Gespeed Mercedes van Marciello-Schiller-Schölze. De HRT Mercedes van Al Zubair-Stolz-Konrad werd derde.

Morgen gaan om 12u Belgische tijd de lichten op groen voor de tweede wedstrijd van het weekend.