WRC Zweden KP11: Breen blijft leider, Neuville wint KP, maar blijft zesde

Het verschil tussen Craig Breen en Ott Tänak bij de start van de tweede dag in en om Umea bedroeg 2,6 seconden en drie proeven of 58 kilometer tegen de chrono later bedraagt het verschil… inderdaad 2,6 seconden. De Ier en de Est geven elkaar geen millimeter toe en de beslissing in de tweede WK-manche lijkt verre van gevallen.

Foto: © Hyundai

In Zweden hebben de Belgen deze ochtend bovendien hun visitekaartje afgegeven, met een snelste chrono in KP9 voor Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai), terwijl Grégoire Munster en Louis Louka in de RC3-klasse de tweemaal de beste op hun naam zetten.

In KP9 verraste Thierry Neuville na een moeilijke eerste dag met een scratch. In zijn Hyundai was hij iets meer dan een seconde sneller dan Kalle Rovanperä (Toyota) en Craig Breen (Hyundai). De Ier vergrootte zijn voorsprong op zijn dichtste achtervolger Ott Tänak (Ford) met twee seconden.

In KP10, de langste proef van de wedstrijd, pakte Craig Breen de beste chrono, zijn derde al in de rally van Zweden. De verschillen bleven echter erg klein, met Rovanperä op acht tienden van een seconde en Neuville op exact een seconde.

In KP11 was het opnieuw wereldkampioen Rovanperä die als snelste aan de meet stond, met één seconde bonus op Tänak en Neuville.

Er waren deze ochtend geen incidenten op drie zeer mooie proeven in het prachtige winterse landschap in Zweden. In de tussenstand leidt Breen nu met 2,6 seconden op Tänak en 17,3 seconden op Esapekka Lappi die deze ochtend niet echt tevreden was met de afstelling van zijn Hyundai. Rovanperä volgt op 27,5 seconden, voor Elfyn Evans (Toyota) en Thierry Neuville die op 33,3 seconden zesde is. In WRC2 leidt Oliver Solberg (Skoda) voor Christian Ole Veiby (VW), die al meer dan een halve minuut achterstand telt.

Deze namiddag staat dezelfde lus op het menu, aangevuld met een proef in Umea van 10 kilometer, net na de klok van zessen.