FIA WEC: Alessio Picariello derde Belg in LM GTE

Goed nieuws voor onze landgenoot Alessio Picariello, die stilaan zicht krijgt op zijn programma 2023. Uiteraard verloopt dat programma via Porsche in de GT-racerij, met als hoofdmoot een deelname aan het FIA WEC. 

Ik ga inderdaad de volledige FIA WEC rijden”, aldus de Carolinger Picariello bij Autosportwereld.be. “Ik zal plaatsnemen in de #60 Porsche 911 RSR van Iron Lynx met ondersteuning van Proton Competition. “In die wagen doe ik het samen met de Italianen Claudio Schiavoni en Matteo Cressoni. Ons seizoen start uiteraard in Sebring en na de race in Portimao, rijden we eind april in Spa, waarna we naar Le Mans trekken.” 

Picariello zal ook een programma in de NES/VLN op de Nürburgring afwerken, maar daar zijn de details nog niet bekend van. Bovendien blijft ook een aanwezigheid in GT World met Porsche een optie. In FIA WEC neemt Picariello het onder meer tegen Sarah Bovy op, van wie hij teamgenoot wordt en uiteraard ook tegen Ferrari-rijder Ulysse De Pauw. Uiteraard zien we in de klasse Hypercar ook Laurens Vanthoor, natuurlijk met Porsche.

Noteren we dat Iron Lynx ook een Porsche inzet in de European Le Mans Series voor Claudio Schiavoni, Matteo Cressoni en Porsche Motorsport rijder Matteo Cairoli.