Karting: zege voor Thibaut Ramaekers in Valencia

Op het circuit van Valencia tekende de 13-jarige Belg Thibaut Ramaekers dit weekend voor de zege in de categorie X30 van de IAME Winter Cup, een voorbereidingswedstrijd waar alle rijders over dezelfde IAME X30-motor beschikken.

Foto: © RACB

Omdat hij tijdens de kwalificaties wat werd gehinderd moest onze jonge landgenoot zich met een zevende plaats op 50 deelnemers tevreden stellen. Hij maakte evenwel van de kwalificatieraces gebruik om twee plaatsen te winnen. In de finale volgde van op een vijfde startplek een schitterende inhaalrace, waardoor hij – ondertussen snelste ronde na snelste ronde neerzettend – al snel in het spoor van lokale held Sandro Perez terecht kwam. Dat duel duurde tot de laatste ronde, en Ramaekers trok uiteindelijk aan het langste eind. De rijder van VDK Racing kon zo in Valencia de Brabançonne laten weerklinken. Over twee weken komt hij in actie in het Italiaanse Franciacorta, waar hij in de OK-Junior categorie zal starten in het WSK Super Master.