E-Trophée Andros: Aurélien Panis op een zucht van de titel

Lans-en -Vercors vormde dit weekend het decor voor het laatste weekend van de e-Trophée Andros 2022-2023. Het is Aurélien Panis die zich met nog één wedstrijd voor de boeg (Superbesse) bijna verzekerd ziet van de titel in Elite Pro.

foto’s copyright B. Bade en Gregoire Sigaud

Aurélien Panis was in Elite Pro met de Audi A1 de snelste op vrijdag en liet daarbij in de puntenstand Dorian Boccolacci en Nathanaël Berthon achter zich. Jean-Baptiste Dubourg, de kampioen van vorige editie, werd met de Renault Zoé pas vijfde en zag zo zijn laatste kansen op de titel verdwijnen.
Yann Ehrlacher won met een “Dupessey AS01” dan weer de zaterdagwedstrijd nadat hij net voor het ingaan van de tweede ronde in de finale Aurélien Panis wist te verschalken. Panis eindigde tweede en Nathanaël Berthon derde. Panis telt nu 39 punten voorsprong op Dorian Boccolacci die op de tweede dag de superfinale niet wist te bereiken en zo moet het voor Panis al erg mislopen volgende week in Superbesse om nog naast de titel te grijpen.

In de klasse Elite was Sylvain Pussier tweemaal goed voor winst met een Peugeot e208. Dankzij die dubbel neemt Pussier de leiding over van Julien Febreau (Renault Zoé). Met een onderling verschil van twee luttele puntjes blijft uiteraard alles nog mogelijk in Superbesse voor deze klasse.