24H Series Abu Dhabi: winst voor Pure Rxcing, een eerste podium voor Haas RT

Harry King, Joel Sturm en Aliaksandr Malykhin verzilverden voor Pure Rxcing hun polepositie met een zege in de 6 Uur van Abu Dhabi. Na een spannend slot had de Porsche van Sturm 7,2 seconden voorsprong op de Porsche van Herberth Motorsport. Maxime Soulet, Mathieu Detry en Stéphane Perrin beëindigden met hun Haas RT Audi een prima wedstrijd als derde, op slechts tien seconden van de winnaar.

(Foto: © 24H Series)

Op minder dan tien minuten van het einde nam Joel Sturm de leiding over van Markus Neuhofer in de Herberth Motorsport Porsche, of alleszins toch op de piste. Sturm diende namelijk een voorsprong van minstens tien seconden op te bouwen omdat hem nog een penalty boven het hoofd hing. De rijder van Pure Rxcing slaagde in de opdracht en won met teamgenoten King en Malykhin voor de Herberth Motorsport Porsche van Robert Renauer, Alfred Renauer, Markus Neuhofer en Felix Neuhofer.

Maxime Soulet reed een schitterend slot, waarin de Belg ook snelste wedstrijdronde liet optekenen. Hij werd met landgenoot Mathieu Detry en de Fransman Stéphane Perrin derde, een schitterend resultaat voor Haas Racing Team nadat de equipe vorig weekend ook al vijfde werd bij de 24 Uur van Dubai.

Red Camel-Jordans.nl won de 992-klasse. Sharky-Racing zegevierde met een Audi in TCR, met een voorsprong van slechts 6,1 seconden op de Wolf-Power Racing Audi van onder meer Nicolas Baert. De #188 van AC Motorsport werd na herstellingen aan de ophanging op een ruime afstand als derde geklasseerd. De #199 van AC Motorsport kende technische problemen, evenals de SpeedLover Porsche.

Hier vindt u de uitslag.