WRC Monte-Carlo: Ogier snelste in shakedown

Tussen Sainte-Agnès en Peille is deze voormiddag de shakedown van de 91ste Rally van Monte-Carlo verreden, een oefening over 2,29 kilometer. De snelste tijd was voor de achtvoudige winnaar Sébastien Ogier (Toyota), voor wereldkampioen Kalle Rovanperä (Toyota) en Thierry Neuville (Hyundai). Met verschillen van respectievelijk drie en vier tienden van een seconde, belooft het een spannende wedstrijd te worden. Ook Elfyn Evans (Toyota) en Dani Sordo (Hyundai) bleven binnen de seconde. Snelste Ford-rijder was Pierre-Louis Loubet, met naast hem Nicolas Gilsoul. De wedstrijd start vanavond met twee proeven: La Bollène-Vésubie / Col de Turini 1 om 20u05 en La Cabanette / Col de Castillon om 21u03. Die laatste is met 24,90 kilometer meteen de langste van de wedstrijd.