F1: FIA stelt hernieuwd organigram voor

De FIA maakte vandaag een nieuwe organisatiestructuur bekend voor de Formule 1. Het is het resultaat van een verregaande analyse door de nieuwe FIA voorzitter Mohammed Ben Sulayem. Bovenaan het nieuwe organigram komt Nikolas Tombazis. De Griek heeft een voorgeschiedenis bij Benetton, Ferrari en Manor en vervoegde de FIA in 2017. Hij wordt de verantwoordelijke voor de eenzitters onder de FIA. Sleutelfiguren worden verder Tim Goss, voormalig McLaren, die zijn vice-voorzitter wordt, Francois Sicard (departement Strategie en Operationele planning), Steve Nielsen (sportief toezicht, race control en reglementering), en tenslotte Federico Lodi (financiële reglementering). De nieuwe structuur gaat in werking voor het seizoen 2023 in de Formule 1.

Foto: © fia.com/archief