GT: AF Corse met mooie namen in GTE en GT3, vader en zoon Machiels in GT World

Ferrari zal dit seizoen niet alleen in de Hypercar-klasse van het FIA WEC actief zijn, het Italiaanse merk zal ook in de GT-klasse van het WK wagens inzetten, met name de nieuwe Ferrari 296.

Foto: © Brecht Decancq

Na de aankondiging van Lilou Wadoux als officiële rijder in LM GTE, heeft Ferrari ook de andere namen voor 2023 bekend gemaakt. Alessio Rovera vergezelt de Française en de Argentijn Luis Pérez Companc in de #83 Richard Mille AF Corse. In de andere GTE zal Davide Rigon aantreden naast Thomas Flohr en Francesco Castellacci. 

Vader en zoon Machiels

Robert Shwartzman zal dan weer de GT3-racerij ontdekken. De Israëliër zal samen met Alessio Rovera en Nicklas Nielsen deelnemen aan de GT World Challenge Europe Endurance Cup. Een tweede Pro-wagen is er voor Davide Rigon, Daniel Serra en Antonio Fuoco. Stevig materiaal lijkt ons!

Naast deze twee teams, zal Andrea Bertolini ook deelnemen aan de Endurance Cup van de GT World Challenge Europe met Louis Machiels en zijn zoon Jeff. Dit trio komt uit in de Pro-Am categorie.