Marc Goossens driver coach en teammanager van RedAnt Racing

Na enkele jaren als Program Manager bij Belgium Racing gaat Marc Goossens zich vanaf heden meer met de begeleiding van piloten bezighouden voor RedAnt Racing, maar de snelle man uit Geel neemt ook het teammanagement van het Oost-Vlaamse raceteam op zich met het oog op de verdere groei van de formatie van de ondernemersfamilie Redant.

(Persbericht)

Marc Goossens: “Ik heb het geluk te kunnen terugkijken op een lange carrière in de autosport en ik wil deze ervaring vanaf nu delen met andere piloten. Ik ben hierover reeds enige tijd in gesprek met andere piloten, waaronder Sam Dejonghe en Tom Boonen. Gezien deze bij RedAnt Racing rijden, ben ik vervolgens de discussie met Bert Redant aangegaan. Hij was direct te vinden voor het idee om de piloten van het team nog beter te begeleiden. Dus kwamen we vrij snel tot een akkoord.

Bert Redant: “Op een sponsorevent van Sam Dejonghe enkele weken terug had ik inderdaad een goed gesprek met Marc over zijn plannen met Sam. Toen ook bleek dat hij Belgium Racing verlaten had en hij zich op driver coaching ging focussen, zijn we vrij snel tot een akkoord gekomen. De opportuniteit om met een man van het kaliber van Marc Goossens samen te werken, doet zich niet elke dag voor. Ik ben al heel lang fan van hem, van toen ik zelf mijn eerste stappen in de autosport zette.

Ondertussen liepen de gesprekken om de functie af te lijnen verder en beide partijen zagen al snel graten in meer. 

Dat klopt”, gaat teameigenaar Bert Redant verder. “RedAnt Racing is een team in volle groei en expansie en dus moeten we iedere dag verder professionaliseren. In die optiek was een samenwerking onder de vorm van teammanagement door Marc Goossens een perfecte piste. Marc heeft de ambitie om met RedAnt Racing mee te groeien en dat zowel nationaal als internationaal. Ik denk dat we mogen spreken van een win-win situatie, waarbij beide partijen de intentie hebben om een samenwerking op langere termijn aan te gaan.”  

RedAnt Racing is ondertussen, met Marc Goossens als driver coach en teammanager, op weg naar het Spaanse Valencia voor de eerste race van de Porsche Sprint Challenge South Europe en dat met Sam Dejonghe en Philippe Wils als deelnemers.