FIA WEC Le Mans 24 – Kévin Estre: “we zijn hier om te winnen!”

Met een schitterende laatste kwalificatieronde bezorgde de Fransman Kévin Estre Porsche Penske Motorsport en zijn teamgenoten Laurens Vanthoor en André Lotterer de beste startplaats voor de 92ste editie van de 24 Uur van Le Mans. Het werd de negentiende polepositie bij de Franse uithoudingsklassieker voor de constructeur uit Stuttgart.

Kévin, welk gevoel geeft het om als Fransman je wagen naar de polepositie te rijden voor de 24 Uur van Le Mans?

“Een super goed gevoel! Het is ongelofelijk om met weinig brandstof en nieuwe banden, met amper verkeer, op dit circuit de Hyperpole te kunnen afwerken. De Porsche 963 was echt fantastisch. Toen ik aan het rondje bezig was, wist ik dat het goed ging, maar ik had geen idee of het voldoende ging zijn. Ik heb alles gegeven en mijn ingenieur riep net na de finishlijn dat ik de snelste chrono had. Het was voor mij echt een immens moment van geluk!”

“De Hyperpole was echt wel stresserend. We hadden zo weinig brandstof aan boord dat ik in “limp-mode” mijn uitloopronde moest afleggen om brandstof te sparen.”

Was dit de perfecte kwalificatieronde?

“Niet helemaal. Ik maakte een heel klein foutje aan de Dunlop-chicane omdat ik echt aan het aanvallen was en dat heeft me misschien een tiende gekost. Het vervolg kwam dichtbij de perfectie. Op zo’n lang circuit, onder deze druk, denk ik dat het een heel goede ronde was.”

Jullie voeren de tussenstand van het kampioenschap aan. Zorgt dit voor een andere benadering van de wedstrijd?

“Nee, we zijn hier om te winnen! Le Mans is en blijft een aparte wedstrijd. Nadien zullen we wel zien waar we in de tussenstand staan. Het kampioenschap blijft even op de achtergrond en we zullen zondagavond wel zien hoe de situatie is.”