FIA WEC Le Mans 2024: Ferrari snelste in laatste sessie, broers Vanthoor in top drie

De voorlaatste vrije oefensessie voor de 92ste editie van de 24 Uur van Le Mans was voor Ferrari, met de wagen van jonge wolven Fuoco-Molina-Nielsen. Antonio Fuoco was de snelste man in de #50 Ferrari, met een bonus van een tiende van een seconde op Kevin Estre in de #6 Porsche 963, waarin we ook Laurens Vanthoor aan het werk zien. Dries Vanthoor (BMW M Team WRT) was goed voor de derde tijd op vijftien honderdsten. 

Foto: © Ferrari

De laatste lange sessie, van drie uur, liet opnieuw zien hoe dicht de diverse merken bij elkaar zitten. Maar liefst zeven van de acht merken eindigden binnen de twee seconden van elkaar, enkel Peugeot raakt maar niet op dreef. De 9X8 van Stoffel Vandoorne, de snelste van beide wagens, geeft in de uitslag bijna drie seconden toe op de Ferrari vooraan. 

In de klasse LM GT3 zien we eveneens zeven merken in de top 10, met bovenaan de United Autosports McLaren #59. Maxime Martin was in de Team WRT BMW M4 goed voor een tiende tijd, Sarah Bovy (Lamborghini) werd twintigste, Tom Van Rompuy (Corvette) 22ste. In LMP2 was de snelste chrono voor Panis Racing, voor Cool Racing en AO by TF. 

De laatste vrije sessie is van 22u0à tot 23u00, maar eerst volgt om 20u00 de Hyperpole!