Le Mans: 56 Belgen in actie!

Naast de zes Belgen die deelnemen aan de 92ste editie van de 24 Uur van Le Mans (Laurens en Dries Vanthoor, Stoffel Vandoorne, Sarah Bovy, Maxime Martin en Tom Van Rompuy), zullen negenenveertig Belgen ook in Le Mans in actie komen. Er zijn dit jaar geen landgenoten in de Road To Le Mans (Le Mans Cup), maar er zijn wel zes vertegenwoordigers in de Super Trofeo met Autotrends-hoofdredacteur Stéphane Lémeret samen met Rodrigue Gillion, Renaud Kuppens, Nigel Bailly en de twee Belgen die onder Franse licentie rijden (Serge Doms en Amaury Bonduel).

Daarenboven zijn er 44 landgenoten in de vier uur durende Fun Cup-race op vrijdag tussen 9u00 en 13u00: Jacques, Mathieu en Pierre Castelein, Kurt Dujardyn, Tim Peeters, Nicolas Leonard, Michael Aumento, Julien Schein, Marc-Olivier Van Oppens, Pascal Raes, François Bouillon, Edouard en Guillaume Mondron, Florian Van Dooren, Steven Mestdagh, Grégory Minne, de piepjonge Emilien Allart, Arnaud Quede, Pierre Ballaera, Jérôme Clément, Cédric Bollen, Michael Leenders, Geoffrey Bara, Alexandre Coffé, Frédéric Taquet, Kevin Balthazar, Tim Joosen, Steve Vanbelllingen, Simon Tourneur, Gilles Verleyen, Sébastien Kluyskens, Simon Balcaen, Laurent Van Laere, Gaëtan Lanskweerd, Dirk Van Rompuy, Nico Verdonck, Sophie Houtmeyers, Lorenzo Donniacuo, Nathan Diederickx, Christophe Geoffroy, Julien Grosjean, Enzo Ide, Rubens Maes en Matt Breckpot. (Foto: Van Loo, info: Olivier De Wilde)