Moto: Davey Todd wint Senior TT op Isle of Man

Tijdens de TT race week worden meerdere races gehouden op het eiland Man, maar het is de Senior TT die iedereen toch op het oog heeft. De wedstrijden zijn uiteindelijk chronoritten, want de rijders starten één na één, met een interval. Het is dus rijden tegen de tijd om zo je tegenstander te snel af te zijn. Michael Dunlop schreef geschiedenis door met zijn Paton de beide Supertwin races te pakken en zo het meeste zeges ooit op de “Mountain course” op zijn naam te schrijven. Verder zagen we Peter Hickman met winst in de Superbike race terwijl Davey Todd (ook op BMW) eindelijk de ban kon breken en de zege kon pakken in de Senior TT. De TT-week werd geplaagd door vele onderbrekingen door incidenten en rode vlaggen, maar vooral toch door het onophoudelijke regenweer dat ervoor zorgde dat de organisatoren steeds weer opnieuw het schema moesten aanpassen en races dienden te verschuiven. Aan de positieve kant: er vielen dit jaar geen dodelijke slachtoffers in deze TT.

foto: © iomttraces.com