In een notendop: rally

  • Rally van Wervik – Aanstaande zaterdag zal een groot deel van de BRC-rijders zich in Wervik komen warm draaien voor de Rally van Ieper. Freddy Loix zal samen met Pieter Tsjoen de Toyota Yaris Rally2 presenteren, een primeur voor het Belgische publiek. Ook Jos Verstappen zal op de Wervikse wegen te zien zijn. Net zoals zijn Nederlandse vrienden Roger Hodenius en Richard Pex rijdt Verstappen met de vertrouwde Skoda Fabia. John Wartique ruilt zijn VW Polo in voor een Skoda Fabia. Kurt Boone, Bernd Casier, Jelle Segers en Bert Coene starten met hun Ford Fiesta’s. Davy Vanneste opteert voor een Hyundai I20N, en Emile Breittmayer bestuurd zijn Citroën C3. Spektakel mag men ook verwachten van de Porchisten. Onder andere Melissa Debackere, Glenn Janssens, Tim Van Parijs, Gunther Monnens, Frédéricq Delplace en Tuur Vanden Abeele zullen met hun Duitse bolide aan de start staan. Die start zal zaterdag om 8u45 gegeven worden met klassementsproef Geluwe. Na twaalf proeven zal men finishen rond de klok van 20u.
  • Aurskog-Holand Rally – De Roemeen Simone Tempestini heeft samen met navigator Maria Francesca Maior de Noren op hun thuisfront verslagen. In de vierde wedstrijd van het Noorse kampioenschap had Tempestini met zijn Skoda Fabia RS Rally2 achttien seconden voorsprong op Frank Tore Larsen (VW Polo), en 1min28 op Henning Solberg (Skoda Fabia Rally2.  
  • Rally de Lisboa – De derde TER wedstrijd werd verreden in de Portugese hoofdstad Lissabon. Deze rally kreeg ook de benaming Memorial Joaquim Santos, een eerbetoon aan de onlangs overleden viervoudig Portugees kampioen. Diego Ruiloba die de wagen (Citroën C3 Rally2) deelde met Luis Angel Veda kwam als winnaar uit de strijd. Tweevoudig kampioen José Pedro Fontes stuurde zijn Citroën C3 naar plek twee. Bruno Bulacia behaalde de derde plaats met een Toyota GR Yaris RZ. 
  • Tekst: Koen Nuyts  – Foto: Abstraxi