In een notendop: F4 Spanje – Eurocup3 – FRECA

  • F4 Spanje – De Portugese verplaatsing voor het Spaanse Formule 4 kampioenschap werd een duidelijke zaak voor Keanu Al Azhari (MP Motorsport), die twee overwinningen scoorde en op de koop toe nog een tweede plaats pakte achter de andere winnaar van het weekend, Ernesto Rivera (Campos). Al Azhari neemt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. De Belgen kenden wisselend succes met een tweemaal een derde plaats voor Rodin rijder Thomas Strauven, die echter ook een opgave moest incasseren, en een negende plaats van GRS-rijder Douwe Dedecker die ook nog een veertiende en een laatste plaats haalde. Strauven is de voorlopige derde in het kampioenschap.
  • EUR3 – Ook het Spaans geïnspireerde F3 regional kampioenschap “Eurocup-3” was op bezoek in Portimao, waar de zeges gingen naar Alexander Abkhazava (Saintéloc) en tweemaal naar Christian Ho (Campos). In de tussenstand van het kampioenschap zien we een MP Motorsport dominantie met een gedeelde leiding van Javier Sagrera, Bruno del Pino en Owen Tangavelou. In dit kampioenschap nemen geen Belgen deel.
  • FRECA – Twee races waren er voor de Formula Regional European in Zandvoort. De zeges gingen er naar Tuukka Taponen (R-Ace) op zaterdag in de regen, en naar Rafael Camara (Prema) op zondag. Camara heeft een ruime voorsprong in het voorlopige klassement van het kampioenschap.

foto: © premaracing.com/media