Porsche Carrera Cup Zandvoort: Schouten en Langeveld pakken de dubbel voor Q1 Trackracing, Rovanperä mist podium met één tiende…

Dirk Schouten en Niels Langeveld hebben in Zandvoort de eerste race van de Porsche Carrera Cup Benelux naar hun hand gezet. Schouten nam een betere start dan zijn teamgenoot en poleman Langeveld, en hij maakte het knap af. Q1 Trackracing bevestigt zijn vorm van het moment en scoort een eerste dubbel voor het team in de PCCB. Indrukwekkend was ook het debuut van Kalle Rovanperä (RedAnt Racing), met mooie gevechten en een vierde plek op één tiende van het podium.

Foto: © Ivan Tarantsov

De start verliep wat in mineur, met een stevige klapper nadat Domas Raudonis (GP Elite) op de startgrid bleef stilstaan. Nick Ho (PG Motorsport), Niels Troost (GP Elite) en Thomas Kangro (Porsche Estonia) raakten in de daaropvolgende aanrijding betrokken en meteen volgde code rood. De vier rijders kwamen heelhuids uit de startcrash, maar konden niet meer verder.

Bij de tweede start was Dirk Schouten het beste weg en hij reed naar een knappe tweede zege van het seizoen, ondanks aandringen van Niels Langeveld. Achter de top twee reed Robin Knutsson (NGT) naar de derde plek, maar wel maar net voor Kalle Rovanperä die voor het eerst in zijn leven een circuitrace reed. De Fin zette daarbij ook de snelste wedstrijdronde neer en liet met enkele leuke manoeuvres en controles zien wat hij in zijn mars heeft. Paul Meijer (HWM) werd vijfde.

De beste rookie was debutant Jamie Colin Böninghausen (Bas Koeten), voor onze landgenoot Kobe Pauwels (D’Ieteren Luxury Performance) en Sam Jongejan (Team RaceArt).

Noteren we nog dat Benjamin Paque (D’Ieteren Luxury Performance) tiende werd, terwijl Jules Grouwels (Team RaceArt) de beste in Pro-Am was.

In het kampioenschap leidt Schouten met 58 punten, voor Knutsson met 48, terwijl Meijer derde is met 39 punten en Langeveld vierde met 38 punten.