DTM Zandvoort: eerste race voor Jack Aitken en Ferrari

De eerste race van het DTM in de Nederlandse duinen was voor de Brit Jack Aitken, zijn tweede zege in de Emil Frey Racing Ferrari dit jaar, na de overwinning in de opener van het seizoen in Oschersleben. De Brit haalde het voor René Rast (Schubert Motorsport BMW) en Arjun Maini (HRT Mercedes). Kelvin van der Linde, de puntenleider moest het met een dertiende plek stellen. In het kampioenschap komt alles weer samen, met nog steeds de Zuid-Afrikaanse Audi-rijder van der Linde vooraan, maar met nu vier rijders binnen tien punten achter de kopman. Teamgenoot Ricardo Feller (Audi) is tweede op vijf eenheden, Jack Aitken volgt op zeven lengtes en Thomas Preining (Manthey Porsche), net als Maro Engel (Winward Mercedes) op negen punten. Morgenavond wordt de tweede race verreden. (Foto: Emil Frey Racing)