In een notendop: Super GT – Italian GT Sprint – TCR Europe

  • Super GT –  Bertrand Baguette en zijn teamgenoot Kazuki Hiramine misten met een vierde plaats nipt het podium in Suzuka, tijdens de derde manche om het Japanse uithoudingskampioenschap. Ukyo Sasahara en Giuliano Alesi verzilverden met een TOM’S Toyota GR Supra hun polepositie en wonnen de wedstrijd. Sho Tsuboi en Kenta Yamashita (TOM’S – Toyota) werden vijfde en blijven het klassement aanvoeren.
  • Italian GT Sprint – De tweede wedstrijd van het weekend in Imola werd gewonnen door de Imperiale Lamborghini Huracán van Jack Bartholomew en Philippe Denes voor de BMW van Jake Dennis en Jens Klingmann. Baptiste Moulin en Alessandro Fabi eindigden met een Lamborghini van VSR zevende algemeen en tweede in Pro-Am. Gilles Stadsbader en Mattia Michelotto (VSR – Lamborghini) werden vijftiende.
  • TCR Europe – Na Zolder was de Salzburgring aan de beurt. In Oostenrijk won Franco Girolami (Monlau Motorsport – Cupra) de eerste race, waarin onze landgenoot Giovanni Scamardi (SP Compétition – Cupra) tiende werd. De zege in race 2 was voor Ruben Volt (ALM Motorsport – Honda Civic) en in deze wedstrijd werd Scamardi vijfde.

(Foto: © Bertrand Baguette)