GT Open Spa: Lorens Lecertua en Matisse Lismont (Comtoyou Racing) knap derde, winst voor AlManar Racing by GetSpeed Mercedes

De spannende derde manche van het International GT Open werd gewonnen door de AlManar Racing by GetSpeed Mercedes van Al Faisal Al Zubair en Mikaël Grenier. Op het circuit van Spa-Francorchamps telden ze aan de finish dertien seconden voorsprong op de Oregon Team Lamborghini van Jordan Pepper en Alessio Deledda. Lorens Lecertua en Matisse Lismont reden een foutloze race met een strak tempo en de tieners eindigden zo met hun Comtoyou Aston Martin oververdiend op de derde plaats. Alessio Picariello viel kort voor het einde uit toen hij aan kop ging van Pro-Am.

De wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps was de eerste echte uithoudingswedstrijd van het seizoen van het International GT Open en ging over 500 kilometer of maximaal 2 uur en 40 minuten plus een ronde. De equipes dienden drie verplichte pitstops, binnen vooraf bepaalde tijdspannes, af te werken. De rijders moesten twee stints afleggen, maar twee opeenvolgende rijbeurten waren niet toegestaan.

De strijd om de overwinning ging lange tijd tussen twee Mercedes-AMG GT3 Evo: deze van AlManar Racing by GetSpeed van Al Zubair-Grenier en de van pole gestarte Team Motopark-wagen van Diego Menchaca en Marcos Siebert. Deze laatste werkte echter een problematische laatste pitstop af wat de strijd om de zege in een definitieve plooi legde.

De race begon met een aanrijding in La Sourse die de nodige chaos veroorzaakte en waardoor een Car Collection Porsche niet verder kon. De Aston van Lismont was er gelukkig net niet bij betrokken, maar zowel Antares Au, de teamgenoot van Alessio Picariello, als Laurent de Meeus gingen door het grind en verloren plaatsen.

Matisse Lismont kon in de openingsstint lange tijd in het spoor blijven van de twee leidende Mercedes. Ook nadien deden hij en zijn ploegmaat Lorens Lecertua het prima. In de slotfase hield Lecertua het hoofd koel toen Dominik Baumann en Fabian Schiller nog dichter kwamen en verzekerde zo een podium bij het debuut van de Belgische equipe in GT Open. Lorens Lecertua reed ook netjes de vijfde snelste wedstrijdronde.

Pech maar snelste wedstrijdronde voor Alessio Picariello

Antaras Au en Alessio Picariello klommen in de eerste wedstrijdhelft stelselmatig op en veroverden een plaats in de top 10 en de leiding in Pro-Am. Op een goed uur van het einde, net voor de laatste reeks pitstops kwam de safety car voor de eerste en enige keer op het circuit. De eerste veertien wagens zaten dan nog binnen dezelfde ronde als de leider. Omdat ze een eenmalig optreden maakten moesten zowel de Porsche van Alessio Picariello als de Comtoyou Aston bij de laatste pitstop respectievelijk vijf en tien seconden langer in de pits doorbrengen.

Alessio Picariello kwam met zijn Lionspeed GP x Herberth Porsche als vierde in Pro-Am terug op de baan. De Karolinger liet zijn klasse spreken, heroverde al snel de eerste positie in Pro-Am en liet en route ook nog de snelste wedstrijdronde algemeen optekenen. Op negen minuten van het einde zette Picariello zijn wagen echter aan de kant bij het uitkomen van de “pif-paf”. De winst in Pro-Am ging zo naar Karol Basz en Marcin Jedlinski en hun Olimp Audi R8.

Laurent de Meeus en Jamie Stanley eindigden met hun AF Corse Ferrari 296 GT3 24ste algemeen en vijftiende in Pro-Am.

Resultaat