In een notendop: rally

  • ELE – Nadat hij eerder al de Zuiderzeerally wist te winnen, won Yannick Vrielink (Ford Fiesta R5) nu ook de ELE Rally. Samen met Harm Koppen hield Vrielink voormalig kampioen Kevin Van Deijne (Hyundai I20 N Rally2) af en dat met zeventien seconden. Lambert Parren (Mitsubishi Lancer Evo X) eindige als derde op meer dan drie minuten van de winnaar, in deze ingekorte rally. Door de weersomstandigheden werd het onverhard uit het parcours geschrapt omdat het onberijdbaar zou zijn. 
  • Opel E-Rally Cup – Tijdens de ELE Rally was ook de Opel E-Rally Cup aan het werk. Het Oostenrijks-Duits duo Luca Proglhof-Christina Ettel won met 8,8 seconden voorsprong op het Spaans duo Alex Espagnol en Patricia Saiz Ruiloba. Op 39,8 volgde de Fransman Anthony Rott genavigeerd door Emy Ailloud-Perraud. De derde wedstrijd van deze Cup is de Rallye Vosges, deze vindt plaats in het Franse Gerardmer. 
  • Duits Kampioenschap – Marijan Griebel en Tobias Braun wonnen de derde wedstrijd van het Duits kampioenschap. In de Hunsruck Rally waren ze 22,5 seconden sneller dan Julius Tannert en Pirmin Winklhofer. Dennis Rostek en Stefan Kopczyk (58,6 seconden) vervolledigden het podium met een derde Skoda Fabia RS Rally2.
  • Lansirannikon Ralli – De jonge Belg Thomas Martens die zich voorbereidt op zijn Belgisch debuut in Ieper, had in de vierde wedstrijd van het Fins kampioenschap pech met zijn Renault Clio Rally4. Hij moest samen met navigator Eddy Smeets de handdoek werpen. Teemu Asunmaa daarentegen won de wedstrijd samen met Ville Mannisenmaki in een Skoda Fabia RS Rally2. Niclas Gronholm (zoon van Marcus) werd tweede, en voormalig WRC2-rijder Urmo Aava behaalde de derde plek. 
  • Tekst: Koen Nuyts / Foto: Yannick Vrielink