GT Open Spa: reacties van Lorens Lecertua, Matisse Lismont en Jesus Pareja

In het veld van 36 wagens van de International GT Open viel de mooie prestatie van Lorens Lecertua en Matisse Lismont op. De teenagers van Comtoyou Racing Aston Martin reden na een foutloze en strakke wedstrijd naar de derde plaats algemeen op het podium.

Het was een mooie wedstrijd, in een fijn kampioenschap ook”, lachte de regerende kampioen in de Europese Alpine Cup, Lorens Lecertua, na de race. “Onze wedstrijd was goed opgebouwd, het team deed het prima en deze derde plaats geeft echt een goed gevoel.

Het was zeer goed, maar we hebben hier en daar nog wat pech gehad, wat ons wat tijd heeft gekost, zoals een trage deelnemer voor me in de pitlane en een gele vlag op een moeilijk moment voor mijn teamgenoot”, vervolgt Leuvenaar Matisse Lismont het verhaal. “Het is voor ons beide een goede aanloop naar de rest van het seizoen, waarbij ik natuurlijk de 24 Uur van Spa als volgende race heb. Ik ben erg blij met deze prestatie!

Ook Jesus Pareja, ex-Groep C-rijder en promotor van de International GT Open, had nieuws, “want we zijn heel gelukkig met deze race over 500 kilometer in Spa-Francorchamps, al spelen we wel met het idee, om volgend seizoen er een wedstrijd van 1000 Kilometer van te maken, zoals dat in het verleden het geval was. Ik heb die race nog meermaals gereden, met onder meer de Porsche 956 en 962 en dat zou een mooi uithangbord voor de International GT Open zijn. Overigens ook proficiat aan de beide jonge Belgen, die hier een mooie race gereden hebben!”