World SBK Cremona: Gardner snelste op vrijdag, Lowes op donderdag in testen

Op donderdag en vrijdag waren er in het Italiaanse Cremona testen voor het WK Superbike. Het circuit in Italië is net gerenoveerd en staat in september ook op de kalender.

Tekst: Gianni Seeuws – Foto World SBK

Donderdag stond de eerste van twee dagen testen op het programma. Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa racing) schoot het snelst uit de startblokken met de eerste tijd onder een minuut dertig. De oplettende fans hadden hem deze week dan ook al op het circuit gezien om te verkennen. Al snel sneuvelde Rinaldi’s tijd. Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) ging 0,155 seconde sneller en pakte daarmee dus de leiding. In de namiddag werd het circuit getroffen door enkele buien waardoor uiteraard niemand een nog snellere ronde dan de Brit kon neerzetten. De top drie werd vervolledigd door Iker Lecuona (Team HRC), die terug op zoek is naar zijn beste vorm. Het moet wel gezegd: Topteams Aruba racing, GYTR GRT Yamaha en Pata Prometeon Yamaha kozen ervoor om alleen op vrijdag te testen.

Op vrijdag zagen we dan wel de topteams met onder andere wereldkampioen Alvaro Baudista, maar ook Jonathan Rea. Rea zorgde al meteen voor wat opschudding wegens een mechanisch probleem. De rode vlag werd gehesen, maar enkele minuten later werd er alweer getest. Sam Lowes ging verder op hetzelfde elan als donderdag en zette een 1min29.836 neer waarmee hij 0,140 seconde sneller was dan donderdag. Halverwege de ochtendsessie werd Lowes’ tijd verbroken en ging Rinaldi aan de leiding. In de namiddag kregen we opnieuw even regen, maar het circuit droogde al snel terug op. Gardner profiteerde optimaal en eindigde met een 1’28.860s bovenaan de tabellen. Na hem zagen we Locatelli op plaats twee en Rinaldi op drie. Jonathan rea en Alvaro Bautista eindigden allebei buiten de top drie.