Formula E China: Vergne op pole

De Fransman Jean Eric Vergne behaalde in de E- Prix van Shanghai zijn zestiende polepositie uit zijn carrière en evenaart zo het record van Sebastian Buemi (Envision Racing). Oliver Rowland (Nissan Formula E Team) start in China op de tweede plaats gevolgd door Mitch Evans (Jaguar TCS Racing) Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Formula E Team) op vier, Jake Hughes (Neom Mclaren Formula E Team) sluit de top vijf af. Stoffel Vandoorne (DS Penske) start in de eerste wedstrijd in Shanghai op plaats acht. De leider in het wereldkampioenschap, Nick Cassisdy (Jaguar TCS Racing) start op de tiende plaats net voor regerend wereldkampioen Jake Dennis (Andretti Formula E). De elfde wedstrijd van het het Formula E kampioenschap start om 09u03 en is te volgen op RTBF Auvio, Eurosport 2 en eurosport.com. (Tekst: Peggy Taeymans en foto: Sam Bagnall)