In een notendop: DTM – GT Open – GT Cup Europe

  • DTM – Op de Lausitzring wordt dit weekend de tweede meeting van het DTM afgewerkt, met tweemaal een snelste tijd in de vrije trainingen voor Manthey EMA, met Thomas Preining vooraan in de eerste vrije sessie in Ayhancan Güven in sessie 2.
  • GT Open – De Lionspeed Herberth Porsche van Alessio Picariello en Antares Au stond met een chrono van 2:17.578 bovenaan het klassement van de tweede vrije training voor het International GT Open in Spa. Matisse Lismont en Lorens Lecertua (Comtoyou Racing – Aston) werden in deze sessie achtste. In een natte eerste vrije training lieten Jean-Claude Saada en Conrad Grunewald (AF Corse – Ferrari) de snelste rondetijd optekenen en werden Picariello-Au zesde.
  • GT Cup Europe – In de drie vrije trainingen die op vrijdag in Spa werden afgewerkt, ging telkens de snelste chrono naar Luca Ludwig-Iván Velasco (Mertel Motorsport – Ferrari). Stienes Longin en Nicolas Saelens (Q1 Trackracing – Porsche) waren met een vijfde, een tweede en een derde plek telkens de best geplaatste Belgen. Philippe Wils (SpeedLover) sloot de eerste vrije training af als snelste in Am.

(Foto: © DTM)