Spa 24: de testdagen gratis op op dinsdag 21 en woensdag 22 mei

  • Twee officiële testdagen op het Circuit de Spa-Francorchamps op dinsdag 21 en woensdag 22 mei
  • Gratis toegang voor het publiek, een informatiepunt en ticketverkoop voor de eeuweditie
  • Uitzendingen van het Pit Café in het Frans en het Engels op het einde van elke dag 

De aftelklok voor de CrowdStrike 24 Hours of Spa zal volgende week plots wat sneller tikken. Vijf weken voor de eerste oefensessies van de eeuweditie, geprogrammeerd van dinsdag 25 tot en met zondag 30 juni, vinden de teams die deelnemen aan ’s werelds grootste GT-race elkaar in het kader van de officiële Proloog terug op het Circuit de Spa-Francorchamps. 

In totaal zal er maar liefst zestien uur gereden worden op dinsdag 21 en woensdag 22 mei (telkens van 9 tot 12 uur en van 13 tot 18 uur), waardoor teams en rijders zich grondig kunnen voorbereiden op het absolute hoogtepunt van het seizoen. Ieder team ingeschreven voor de CrowdStrike 24 Hours of Spa moet met minstens één wagen van de partij zijn. Meer dan 65 GT3’s zullen zich dus op het Ardense asfaltlint bevinden! Goed nieuws voor het publiek: de toegang tot de testdagen is volledig gratis en fans kunnen hun ogen en oren twee dagen lang rijkelijk de kost geven.

Wie wil, kan tijdens de Proloog zijn tickets aanschaffen voor de CrowdStrike 24 Hours of Spa, dankzij het informatiepunt en de ticketverkoop die een plaats krijgen in de paddock, achter het pitgebouw van de F1-pitlane.

De Proloog vormt traditioneel ook een gouden kans voor de media om hun berichtgeving voor de race voor te bereiden. De persconferentie op dinsdag geeft hen de gelegenheid om diverse hoofdrolspelers te ontmoeten… maar ook de deelnemerslijst te ontdekken, die in dat kader officieel wordt voorgesteld. 

Gezien de erg positieve kritieken van vorig jaar, worden de twee dagen van de Proloog afgesloten met een live-uitzending op het YouTube-kanaal GTWorld en onze Facebook-pagina. Het Pit Café staat immers weer op het programma, met één belangrijke evolutie: bovenop de Franse versie (om 18.30 uur op dinsdag en woensdag), komt er ook een Engelse bewerking (telkens om 20 uur). Op het programma: een terugblik op de Proloog, interviews met genodigden (teammanagers, rijders, organisatie…), onuitgegeven reportages in de wandelgangen, een voorstelling van de eeuweditie, enzovoort. Kortom, een afspraak die u niet mag missen, of u nu rechtstreeks kijkt of achteraf op het YouTube-kanaal GTWorld. 

We geven alle liefhebbers die aftellen naar de eeuweditie dus afspraak in Spa-Francorchamps, komende dinsdag 21 en woensdag 22 mei, om te proeven van de magie van de grote Belgische uithoudingsklassieker.