F1 Imola: Leclerc topt eerste vrije training

In Imola staat de zevende manche van het F1-seizoen op het programma. In de eerste vrije training reed Charles Leclerc (Ferrari) naar de snelste tijd. De Monegask was een tiende sneller dan de Mercedes-rijder George Russell en Carlos Sainz (Ferrari). Bij Haas mocht de jonge Oliver Bearman achter het stuur kruipen.

Foto: © Ferrari

In de eerste vrije training zochten de rijders meteen de limieten van de baan op. Logan Sargeant (Williams), Daniel Ricciardo (RB Visa Cash App) en Lewis Hamilton (Mercedes) maakten elk een foutje, maar ook wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull Racing) had niet de beste sessie achter de rug. De Nederlander verloor in zijn eerste snelle ronde de achterkant van zijn wagen en belandde met zijn tweede run in de grindbak. Verstappen sloot de eerste vrije training als vijfde af.

Alex Albon moest halfweg de sessie zijn bolide langs de baan parkeren, hoogstwaarschijnlijk met een elektronisch probleem. Na de korte rode vlag reed Charles Leclerc naar de snelste tijd, voor Russell en Sainz. De beide Red Bull-rijders vervolledigden de topvijf, gevolgd door Yuki Tsunoda (RB Visa Cash App) als zesde. De F2-rijder Oliver Bearman mocht Haas-rijder Kevin Magnussen voor de eerste vrije training vervangen en de Brit reed naar de vijftiende tijd, wat beter was dan Nico Hulkenberg (Haas).

Om 17u00 starten de rijders met de tweede vrije training van het weekend.