In een notendop: FIA F2 en FIA F3

  • FIA F2 – Naast de F1 zijn ook de Formule 2 en Formule 3 van de partij in Imola. De F3-kampioen Gabriel Bortoleto (Invicta Racing) reed naar de polepositie in de F2-kwalificatie. De Braziliaan was nipt sneller dan Isack Hadjar (Campos Racing) en Joshua Dürksen (AIX Racing). Onze landgenoot Amaury Cordeel (Hitech Pulse-Eight) reed naar een sterke negende plaats en mag vanaf de tweede stek voor de sprintrace starten.
  • FIA F3 – In de Formule 3 veroverde het Trident-team de eerste drie plaatsen in de kwalificatie. Santiago Ramos nam de polepositie voor zijn rekening, terwijl zijn teamgenoten Leonardo Fornaroli en Sami Meguetounif de topdrie vervolledigden. Morgen wordt de sprintrace verreden, terwijl de hoofdrace zondagochtend op de planning staat.
  • Foto: © Formula 3