Porsche Carrera Cup Spa: goed weekend voor D’Ieteren Luxury Performance

In het prestigieuze kader van het FIA WEC op het Circuit van Spa-Francorchamps werd de aftrap van de Porsche Carrera Cup Benelux 2024 gegeven. D’Ieteren Luxury Performance drukte meteen zijn stempel op het weekend, met de twee jonge wolven Benjamin Paque en Kobe Pauwels die ieder schitterden. Er is geen twijfel over mogelijk, het seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux heeft een vliegende start genomen… 

(persbericht)

Het is een traditie op het Porsche Carrera Cup Benelux-front dat de eerste afspraak van het seizoen voor volle tribunes op ‘het mooiste circuit ter wereld’ plaatsvindt. In deze exclusieve omgeving lieten Benjamin Paque en Kobe Pauwels het niet na om de kleuren van D’Ieteren Luxury Performance te laten schitteren. Nadat hij tijdens de vrije trainingen in de bovenste regionen van het klassement eindigde, pakte Benjamin Paque de polepositie voor race 1, terwijl Kobe Pauwels vijfde algemeen eindigde en de top 3 bij de rookies veiligstelde. 

Op vrijdag nam Benjamin Paque een bijzonder sterke start van de race en hij bouwde meteen een comfortabele voorsprong uit. Zij belangrijkste rivalen zagen de Luikenaar aan de horizon verdwijnen. Na een wedstrijd van 30 minuten en één ronde, kwam de man van de Porsche met startnummer #92 met een voorsprong van meer dan dertien seconden als grote overwinnaar over de finishlijn. Hij vierde zo zijn eerste absolute succes achter het stuur van een Porsche 992 GT3 Cup! 

Ik ben in de wolken”, vertelde Benjamin toen hij van het podium in Spa stapte. “Deze eerste algemene overwinning was mijn absolute doel en om dat op Spa-Francorchamps te doen, is fantastisch! Ik viel vanaf de start aan en merkte al snel dat ik kon controleren. Winnen tijdens mijn eerste optreden in de kleuren van D’Ieteren Luxury Performance is geweldig! Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst brengt…”

Op zaterdagochtend startte Paque vanaf de eerste startrij en hoewel hij de poleman meteen wist te verschalken, resulteerde een kleine fout in een stevig contact aan Les Combes, waardoor de jonge rijder de wedstrijd diende te staken. In zo’n zeer competitieve merkencup kunnen dit soort incidenten altijd voorkomen… 

Kobe Pauwels van zijn kant mikte op een sterk debuut bij de Rookies. Als vijfde in het algemeen klassement en derde ‘rookie’ op vrijdag, deed hij het zaterdag nog beter en pakte hij meteen zijn eerste zege in de Rookie-categorie!

Ik ben echt tevreden met hoe het weekend verlopen is”, vertelt Kobe Pauwels. “Het is close racing en de ervaring die ik in andere disciplines heb opgebouwd, betekent dat ik er meteen het beste van kan maken. Ik heb veel punten verzameld, zowel overall als in de Rookies-hiërarchie, wat een uitstekende manier is om het seizoen te beginnen.”

Met een overwinning in het algemene klassement en een zege in de Rookies-categorie voor NGT Racing – D’Ieteren Luxury Performance, zijn de resultaten van deze eerste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux van meet af aan goed te noemen. 

We zijn het seizoen begonnen met twee jonge rijders die veel te bewijzen hebben in een competitie als deze en het prestatieniveau was er vanaf het begin”, aldus Team Principal Marc Maton en Team Manager Lionel Hansen. “Ondanks zijn fout op zaterdag staat Benjamin op de vierde plaats in het kampioenschap, vlak achter de leider, en zijn overwinning op vrijdag toonde aan dat hij wel degelijk vooraan kan meespelen. Kobe Pauwels heeft het hele weekend gestaag vooruitgang geboekt en zijn overwinning bij de Rookies zaterdag was de kroon op zijn werk. Onze twee rijders weten dat ze nog steeds vooruitgang kunnen boeken en met D’Ieteren Luxury Performance gaan we hen de middelen geven om dat te doen. Het is een lang seizoen, maar de start was prima!

Het Circuit van Zandvoort in Nederland is van 7 tot 9 juni de locatie voor de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux 2024…