MotoGP Frankrijk: Martin heer en meester in sprintrace

Jorge Martin (Prima Pramac Racing) haalde op het Le Mans Bugatti circuit in Frankrijk een indrukwekkende zege in de sprintrace. Martin vertrok vanop pole en spurtte naar zijn twaalfde sprintzege. Marc Marquez (Gresini Racing) reed een geweldige inhaalrace vanop de dertiende startplaats naar een tweede plaats op het podium. Maverick Viñales (Aprilia Racing) eindigde als derde.

In Moto2 is de pole morgen voor Aron Canet (Fantic Racing). Onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) diende genoegen te nemen met een zestiende plaats. In Moto3 tekende David Alonso (CFMOTO Gaviota Aspar Team) voor zijn derde opeenvolgende pole. In de elektrische MotoE was er winst voor Nicholas Spinelli (Tech3 E-Racing) in race 1, poleman Garzo (Dynavolt Intact GP) crashte.

foto: © motogp.com