FIA WEC Spa – Interview Peugeot: “Dit reglement zo lang mogelijk aanhouden”

Bij Peugeot TotalEnergies was de teneur na de kwalificaties niet geheel positief, met twee wagens die respectievelijk op 1 en 1,3 seconden van de snelste tijd strandden, goed voor een dertiende en vijftiende tijd, later gecorrigeerd naar een twaalfde en veertiende startplaats, na de diskwalificatie van de Ferrari 499P die de polepositie had neergezet.

(Foto’s: © Peugeot Sport)

Het resultaat van Peugeot, dat voor de tweede maal met de nieuwe Peugeot 9X8 uitpakte, was zeker niet slecht, met verschil van amper 1,030 seconde tussen de snelste tijd in de kwalificatie en de chrono van Mikkel Jensen. “We zaten vorig seizoen veel verder van de snelste chrono en toch zitten we niet in de toptien, dat is inderdaad een vaststelling die tot nadenken noopt”, aldus Jean-Marc Finot, de directeur van Stellantis Motorsport. “Het is de zwaarste wagen van het veld en ik voel me niet altijd even correct behandeld, noteer dat maar. Anderzijds de uithoudingsracerij doet het bijzonder goed en dat merk je weer dit weekend, met volle tribunes al op donderdag en vrijdag.”

Bovendien geeft Nico Müller, de teamgenoot van Mikkel Jensen aan dat voor de nieuwe Peugeot 9X8 het bandenmanagement nog niet optimaal is, “Wat zeker dit weekend, met de medium en soft-banden en het warmere weer, geen evidente situatie zal zijn. Misschien was een andere optie, met name ‘Hard’-banden toch een betere piste geweest, zeker omdat die banden al vorig jaar, in koudere omstandigheden de beste optie waren. De reden daarvoor ligt niet in het weer, maar wel in de natuur van dit circuit en het feit dat de Hypercars relatief zwaar zijn, wat zeer belastend voor het rubber is.”

In het licht van de presentatie van de Alpine op waterstof, geeft Jean-Marc Finot van Peugeot Sport ook zijn visie op de toekomst: “Gewoon zo lang mogelijk dit reglement aanhouden, wat ons toelaat onze investering langer af te schrijven…”