Porsche Carrera Cup Benelux Spa: winst voor Schouten en Q1 Trackracing, Kobe Pauwels beste rookie

Dirk Schouten schonk Q1 Trackracing de overwinning in de tweede wedstrijd van het weekend voor de Porsche Carrera Cup Benelux. De Nederlander won voor zijn landgenoot Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport) en de Zweed Robin Knutsson (NGT Racing). Kobe Pauwels (D’Ieteren Luxury Performance) was met een zesde plaats algemeen de best geplaatste rookie en Belg in het klassement.

Kobe Pauwels

Dirk Schouten startte vanaf plaats vijf en reed een prachtige race. Na een herstart met nog een twintig minuten op de klok nam de Q1 Trackracing-rijder de tweede plaats over van Meijer. Een ronde later ging Schouten leider Benjamin Paque voorbij aan Les Combes. Bij dit manoeuvre ging Paque echter rond en toen hij zijn race wou verderzetten werd hij aangereden door Jongejan.

Schouten had ondertussen een penalty van vijf seconden gekregen voor track limits bij een inhaalbeweging in de eerste ronde. Deze vijf seconden zouden aan de finish worden verrekend. Op acht minuten van het einde volgde een herstart. Schouten wist nadien een voorsprong op te bouwen die voldoende groot was om, ondanks de penalty, de wedstrijd met 1,5 seconden voorsprong te winnen.