FIA WEC Spa: reacties van de Belgen na de kwalificatie

Sarah Bovy – Iron Dames Lamborghini – polepositie LMGT3

“Het geeft een ongelofelijk speciaal gevoel want het is mijn eerste polepositie in Spa. Toen ik mijn outlap reed zag ik de talrijke toeschouwers langs het circuit en dat motiveerde me nog extra. Het was zeker niet eenvoudig, maar ik hield het hoofd koel en wist het maximale uit de wagen te halen. Maar dit is natuurlijk maar het begin. We moeten dit momentum houden tot morgenavond.”

“Ik was aan mijn eerste snelle ronde bezig in Hyperpole toen de sessie met een rode vlag werd stilgelegd. De banden waren dus al wat verder in hun levenscyclus toen we opnieuw het circuit op gingen voor een snelle ronde, maar dat was natuurlijk voor iedereen het geval. Het was zaak om kalm te blijven en geen fouten te maken in die paar ronden die we nog hadden om een snelle tijd te rijden.”

Tom Van Rompuy – TF Sport Corvette – LMGT3

“De kwalificatie was oké. Voor de Hyperpole had ik mijn banden goed opgewarmd voor een kwalificatierondje toen de rode vlag werd uitgehangen. Ik had mijn banden al wat aangesproken en toen de Hyperpole werd verdergezet kreeg ik ze niet meer in de goede window om een goede ronde te rijden. Spijtig! Ik heb nog geprobeerd, maar het ging niet meer. Ik denk dat een top-5 mogelijk was in goede omstandigheden. Maar de race is lang.”

Dries Vanthoor – BMW M Team WRT – dertiende in Hypercar

“De kwalificatie is slecht verlopen. Er valt weinig meer over te zeggen. We moeten onderzoeken waarom. In de derde vrije training ging alles goed en de auto voelde heel goed aan, maar in de kwalificatie was dit gevoel weg. We moeten begrijpen waarom dit zo was.”

(Foto: © Iron Dames)