IndyCar Indianapolis wegrace: opwarmer voor Indy 500

Komend weekend staat de Indianapolis wegrace voor de IndyCar Series op het programma, vooraleer de rijders over twee weken de prestigieuze Indy 500 zullen rijden. De Indianapolis wegrace werd tien jaar geleden voor het eerst verreden en leverde altijd een sensationele race op.

Foto’s: ©IndyCar

27 rijders zullen dit weekend in Indianapolis voor de overwinning strijden, waarvan vier rijders die aan de start van de eerste editie stonden. Scott Dixon (Chip Ganassi Racing), Josef Newgarden (Team Penske), Graham Rahal (Rahal Letterman Lanigan Racing) en Will Power (Team Penske) zagen hoe Simon Pagenaud de allereerste Indianapolis wegrace won. Drie van de vier rijders konden uiteindelijk de wedstrijd winnen, alleen Graham Rahal stond nog niet op het hoogste schavotje.

Will Power is de recordhouder van de wedstrijd, met vijf overwinningen en zes poleposities. Alex Palou won vorig jaar de Indianapolis wegrace, waarin we tijdens de wedstrijd acht verschillende leiders zagen.

Parcours en mogelijke winnaars

Met een parcours van bijna vier kilometer lang op en rond het legendarische Indianapolis Motor Speedway zal het voor de toeschouwers een mooi kijkstuk worden. De bochten één en twee en de eerste rechte lijn van het beroemde circuit zullen al dit weekend worden verreden, waardoor de rijders een voorproefje van de Indy 500 zullen krijgen.

Team Penske start wederom als grote favoriet. Met de vijfvoudige winnaar Will Power en de winnaar van 2020 Josef Newgarden heeft het team twee sterkhouders om voor de overwinning mee te strijden. Beide rijders zullen het moeten opnemen tegen Colton Herta (Andretti Global with Curb-Agajanian), die het kampioenschap aanvoert. Daarnaast kunnen ook Alex Palou (Chip Ganassi Racing), Scott Dixon en Felix Rosenqvist (Meyer Shank Racing) voor de overwinning meestrijden. Zaterdagavond kennen we de winnaar van de Indianapolis wegrace.