FIA WEC Spa: drie Belgische rijders en een Belgisch team gaan dit weekend in LMGT3 op jacht naar succes

Met LMGT3 is er naast Hypercar nog een tweede klasse waarin op het scherpst van de snede wordt gestreden voor elk punt. Team WRT behaalde in Imola een schitterende dubbel en langs de zijde van de rijders verdedigen Maxime Martin, Tom Van Rompuy en Sarah Bovy de Belgische eer. Maxime Martin zit in de bekende #46 BMW van Team WRT, Tom Van Rompuy bestuurt een Corvette van TF Sport en Sarah Bovy zien we met haar roze Iron Dames Lamborghini.

(Foto’s: © FIA WEC/DPPI – Team WRT)

Eind vorig jaar werd door het FIA World Endurance Championship afscheid genomen van GTE, waarna de LMGT3-reglementering voor 2024 bij het wereldkampioenschap in voege trad. De Balance of Performance voor het FIA WEC wordt echter op een andere manier bepaald als bij de SRO-kampioenschappen waar GT3 ontstond.

In de Belgische Ardennen komen in LMGT3 achttien wagens aan de start. Ze zijn van Aston Martin, BMW, Corvette, Ferrari, Ford, Lamborghini, Lexus, McLaren en Porsche. waarbij er per merk twee wagens aan de start komen.

Manthey Purerxcing voert met Aliaksandr Malykhin, Joel Sturm en Klaus Bachler met 54 punten het klassement aan, en dit met zeventien punten voorsprong op de #31 van Team WRT. De #46 Team WRT equipe van Maxime Martin, Valentino Rossi en Ahmad Al Harthy staat vierde.

Na een strategische zet om met slicks tijdens de regen te blijven rijden verliet Team WRT Italië, waar de tweede meeting van het jaar plaatsvond, met een prachtige dubbel op zak. De #31 van Darren Leung, Sean Gelael en Augusto Farfus won voor de #46.

Tom Van Rompuy maakte met een polepositie in Qatar een schitterend debuut in het FIA WEC. Door technische problemen viel de Corvette Z06 LMGT3.R, die hij met Rui Andrade en Charly Eastwood deelt, echter uit in deze eerste manche van het seizoen. Bij de tweede meeting van het seizoen, in Imola, scoorde hij met een zevende plaats de eerste punten.

Sarah Bovy behaalde samen met Doriane Pin en Michelle Gatting een achtste plaats in Qatar en in Imola viel het drietal uit. Door haar eenzitterprogramma laat Doriane Pin vanaf Spa haar zitje in de Iron Dames Lamborghini Huracan LMGT3 Evo2 over aan Rahel Frey.