Goodwood Festival of Speed: Red Bull zal de RB17-hypercar onthullen

Tussen 11 en 14 juli zal Red Bull op het Goodwood Festival of Speed de nieuwe RB17-hypercar onthullen. De wagen is het laatste werk van Adrian Newey en zal volgens Red Bull Advanced Technologies de beste hypercar uit de geschiedenis worden.

Foto: © Red Bull Racing

Red Bull ziet het Goodwood Festival of Speed als het ideale moment om de nieuwe RB17-hypercar aan het publiek te tonen. Het team viert haar twintigste seizoen in de Formule 1 en zal op het evenement alle iconische wagens uit de geschiedenis meebrengen, waaronder de gloednieuwe RB17-hypercar.

We zijn verheugd om de hypercar te tonen en we willen onze twintigste verjaardag met alle autosportliefhebbers vieren”, vertelt Christian Horner, CEO van Red Bull Racing en Red Bull Advanced Technologies. “De nieuwe wagen ziet er zeldzaam en zeer modern uit. Daarnaast zullen we de iconische wagens en rijders uit onze geschiedenis naar dit festival meebrengen.”

De RB17-hypercar zal op 12 juli worden onthuld, waarna de wagen het volledige festival op de baan zal verschijnen. In de wagen zal er een V10-motor zitten, wat vroeger de krachtbron van een Formule 1-wagen was. Daarnaast heeft Red Bull de technologie en de data van de Formule 1 gebruikt om de hypercar te bouwen. De wagen zou topsnelheden tot 350km/u halen, waarmee het de revolutie van de hypercars zou worden. Met slechts vijftig exemplaren wil Red Bull met de RB17 de geschiedenisboeken ingaan.