FIA WEC Spa – Interview Sarah Bovy: “Op naar een sterk resultaat”

Naast Tom van Rompuy en Maxime Martin, die voor TF Sport Corvette en WRT BMW racen, is uiteraard ook Sarah Bovy actief in de klasse LM GT3 in het FIA WEC. In Spa-Francorchamps is ook de GT-klasse van het WK Uithouding aan de derde race van het seizoen toe. De Luikse doet het in de Iron Dames Lamborghini Huracan EVO2, samen met Rahel Frey en Michelle Gatting.

In Spa-Francorchamps zien we inderdaad geen Doriane Pin meer, die een programma in de Formula regional afwerkt, maar wel Rahel Frey. “Doriane kan inderdaad de programma’s niet allemaal combineren, maar we weten dat Rahel weinig tot geen aanpassing nodig heeft. Ze racet samen met ons in de Lamborghini tijdens de lange races in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap. Dus dat zal wel lukken!”

Op dit moment zit het ‘roze’ team in een moeilijkere fase, “met veel pech”, weet ook Sarah Bovy. “Niet alleen in het FIA WEC, zoals in Imola, maar ook in het IMSA en de ELMS hadden we ook al ons deel van de tegenslag gekend. Want je kan niet zeggen dat we niet presteren, het is echt brute pech. Ik hoop dat Spa het keerpunt zal zijn, want ik kom hier bovendien graag, ik ken heel wat mensen en voel me er enorm thuis. Bovendien is het de eerste van drie races in Spa, met nog de 24 Uur van Spa en de Belgische manche van de ELMS eind van de zomer. Op naar een sterk resultaat voor de Belgische fans in de volle tribunes!”