VAS Monteberg: reacties van de topdrie na negen klassementsproeven

In de Monteberg rally staat Bjorn Syx (Citroën) na negen klassementsproeven nog steeds aan de leiding. De West-Vlaming heeft een minieme voorsprong van zes tienden op Niels Reynvoet (Skoda). Vincent Verschueren vervolledigt op dit moment de topdrie.

“Het is een zeer leuke strijd”, vertelt leider Syx. “Ik sta misschien aan de leiding, maar het verschil met Niels (Reynvoet) is zeer klein. Het is vaak op de tweede proef van de lus dat ik wat tijd kan winnen, maar het is nooit genoeg om het verschil te maken. Het wordt nog spannend.”

Ook Niels Reynvoet ondervindt dat het een spannende strijd is. “We moeten nog de wagen leren kennen, en daardoor kan ik nog niet optimaal pushen. In de tweede ronde heb ik mijn tempo opgeschroefd, maar Bjorn (Syx) ook. Op de laatste proef van de derde lus heb ik wat tijd kunnen winnen, en met zes tienden is alles mogelijk.”

Vincent Verschueren kan met een achterstand van veertig seconden niet meer voor de overwinning meestrijden. “De derde plaats is voor mij het hoogst haalbare in deze rally. De twee mannen voor mij zijn te snel en ik probeer mijn tempo te houden. In de derde lus kon ik de voorsprong op Pyck vergroten en dat zal ik in de laatste lus verdedigen.”

Met nog twee klassementsproeven te gaan, wordt het nog een spannende strijd.