VAS Monteberg – Interview Manuel Merlevede: “Wij zijn hier om kilometers te maken”

Vorig jaar reed Manuel Merlevede het volledige seizoen met een Peugeot 208 R2, maar voor dit jaar koos de West-Vlaming voor de Opel Corsa Rally4. Na enkele problemen in het begin van de Monteberg rally schoof Merlevede na negen klassementsproeven toch naar de zeventiende plaats op.

“We waren met de verkeerde afstelling gestart, want we hadden het parcours droger verwacht”, deelt Merlevede mee. “Het is nog maar mijn derde wedstrijd in de wagen en we willen die vooral beter leren kennen. Na het tijdsverlies op de eerste klassementsproeven kwamen we meer in ons ritme en ging het vlotter. We nemen tijd op onze tegenstander terug en de wagen gaat zeer snel”, lacht Merlevede.

Door zijn weinige ervaring in de Opel Corsa Rally4 kwam de West-Vlaming maar met één doel naar de Monteberg rally, namelijk kilometers rijden. “De Opel en de Peugeot verschillen enorm met elkaar”, vertelt Merlevede. “Het schakelen voelt volledig anders aan en ik moet me ook aanpassen aan het rijgedrag van de wagen, maar ik vind het leuk.”

Na de Monteberg rally zal Merlevede nog deelnemen aan de rally van Ieper, de rally van Staden en het vervolg van de Stellantis Cup.