VAS Monteberg: Bjorn Syx wint met 0,3 seconden voorsprong voor Niels Reynvoet

Bjorn Syx (Citroën) heeft de Monteberg rally gewonnen. De West-Vlaming had na elf klassementsproeven een voorsprong van drie tienden op Niels Reynvoet (Skoda). Vincent Verschueren (Citroën) vervolledigt de topdrie.

Na een lange secondestrijd met Niels Reynvoet heeft Bjorn Syx de Monteberg rally gewonnen. Het verschil tussen beide rijders werd de volledige rally nooit meer dan vier seconden en met het ingaan van de slotproef stond Renyvoet nog virtueel leider.

Voor de laatste klassementsproef had Reynvoet een marge van twee seconden op Syx, maar dat was niet genoeg voor de overwinning. Syx zette de scratch neer en nam 2,3 seconden terug op Renyvoet, waarmee hij de overwinning veroverde. Voor de Citroen-rijder is het zijn tweede rallyzege uit zijn carrière, nadat hij vorig jaar de Hemicuda rally won.

Vincent Verschueren kon na een lange strijd met Gilles Pyck (Volkswagen) de derde plaats grijpen. Pyck werd uiteindelijk vierde, waarmee hij zijn resultaat van vorig jaar evenaart. Cedric Merlevede (BMW) reed naar een mooie vijfde plaats.