GT World Brands-Hatch: zege voor Mercedes, Magnus primus in de Gold Cup

Geen Belgische zege in de tweede race van de GT World Challenge Sprint in Brands-Hatch, maar wel een dominante overwinning voor het duo Engel-Auer in de Winward ‘Mamba’ Mercedes AMG-GT3. Deze zege is meteen ook goed voor de leiding in het sprintkampioenschap van SRO na deze eerste meeting op Britse bodem. In deze tweede race was de zege in de klasse Gold voor Gilles Magnus en Paul Evrard in een Audi R8 LMS van Sainteloc. 

Foto: © SRO

De zege van de groen-gele Mercedes was er een zonder veel tegenstand, terwijl het duo Altoe-Vermeulen in de Emil Frey Racing Ferrari 296 naar de tweede plek reed, voor de Boutsen VDS Mercedes van Götz-Gounon. Van Belgische zijde werden de winnaars van ’s ochtends, Dries Vanthoor en Charles Weerts in hun WRT BMW M4 GT3 zevende, terwijl Gilles Magnus negende werd en winnaar in de Gold Cup. Jef Machiels (AF Corse Ferrari) werd nogmaals vierde in de Silver Cup

Het weekend van Comtoyou Racing was er één om snel te vergeten, ver van de diverse podia voor de drie Britse bolides, terwijl het duo Martin-Rossi (WRT BMW) opgaf met stuurinrichtingsproblemen. 

Volgende afspraak is over twee weken in Misano, waar Valentino Rossi thuis zal rijden!