ELMS Paul Ricard: winst voor Inter Europol, net geen podium voor Iron Dames

In Paul Ricard heeft het trio Alvarez-Lomko-Dillmann in de kleuren van Inter Europol een eerder onverwachte zege behaald. Het team startte als twaalfde, maar won na vier uur racen toch de tweede manche van de European Le Mans Series. De Iron Dames reden een mooie wedstrijd, maar een pitstop net voor een Full Course Yellow in de slotfase, maakte dat Sarah Bovy en haar teamgenoten in hun Porsche 911 GT3-R net niet op het podium stonden. 

Foto’s: © ELMS

De tweede race van het seizoen van de European Le Mans Series, zorgde voor een eerste zege voor het Poolse Inter Europol Competition in de Europese uithoudingsserie. Het team had de dubbel kunnen scoren, maar de zusterwagen met Gray-Novalak-Ghiotto viel net voor de meet met een technisch probleem uit. Cool Racing met Chatin-Garcia-Vesti werd tweede, voor Orlen by TF met Delétraz-Kubica-Edgar. Geen van de teams die in Barcelona op het podium stonden, konden dat in Zuid-Frankrijk herhalen. 

In LMP2 Pro/Am was de zege voor Richard Mille by TDS (Saucy-Sales-Beche), terwijl in LMP3 het RLR-trio Jensen-Adcock-Julien de zege pakte. 

In LM GT3 raakten de Iron Dames na drie opgaves (Sebring, Barcelona en Imola) nog eens aan de finish, maar waar de zege een mogelijkheid leek te zijn, werd het voor Bovy-Frey-Gatting uiteindelijk een vierde plaats op één seconde van het podium. Lange tijd streed de roze Porsche mee voor de zege, maar een net iets te vroege pitstop voor een late FCY, maakte er een vierde plek van. De winst was voor de Spirit of Race Ferrari 296 van Perel-Cameron-Griffin. 

Afspraak voor race 3 in Imola op 7 juli.