Belcar Sprint Cup Spa: BMW domineert de debatten

In Spa-Francorchamps is dit weekend de tweede meeting van de Belcar Skylimit Sprint Cup afgewerkt, het nationale sprintkampioenschap op circuit. Niet minder dan 54 wagens kwamen aan de start van races in de Ardennen en de winnaars van het weekend waren Bernd Kuepper en Steven Maris, beide in een BMW. Maar het Beierse merk was ook in de diverse klassen bijzonder sterk.

Foto: © JFT Racing

De eerste race werd een sprint tussen Bernd Kuepper en Steven Maris, met op de meet amper twee seconden verschil tussen de nummers één en twee in de rangschikking. Kevin De Regt (BMW) werd derde en won de klasse BSCC5, voor Tom Van Eenaeme (Clio). Bram Hendrix (BMW) werd zevende algemeen en winnaar in BSCC4, terwijl Patrick Hollenbrock, ook al in een BMW, de klasse BSCC3 op zijn naam schreef. Louis Drappier, nog een BMW-rijder, won de klasse BSCC2 en Stella Keutmann, in een VW Golf deed het in de kleinste klasse. 

In de tweede race, op zondagochtend, was de zege algemeen voor Steven Maris, voor merkgenoten Ruud Boffin en Hakan Sari. Wouter Manderveld en Tom Van Eenaeme doorbraken de hegemonie van het Beierse merk met een zevende en achtste plek in hun Renault Clio en een één-twee in BSCC5. 

Bram Hendrix (BMW) deed het weer in BSCC4, terwijl Johan Lambregs in een BMW de klasse BSCC3 won. Tom Vanderheyden (Ford) en Nele von der Ruhren (VW) deden het BSCC2 en BSCC1. 

De volgende afspraak van de Belcar Skylimit Sprint Cup volgt al over twee weken op Circuit Zolder.