VAS Monteberg: Bjorn Syx leidt halfweg de rally

Rond Poperinge wordt vandaag de Monteberg rally verreden. Thuisrijder Bjorn Syx (Citroën) leidt halfweg de rally met een voorsprong van 2,4 seconden op Niels Reynvoet (Skoda). Vincent Verschueren (Citroën) en Gilles Pyck (Volkswagen) strijden op dit moment voor de derde plaats.

Op de openingsproef in Wijtschate zette Niels Reynvoet de eerste scratch van de dag neer. De Oost-Vlaming ruilde voor de Monteberg rally zijn vertrouwde Citroën voor een nieuwe Skoda Fabia RS Rally2 in. Bjorn Syx was de enige rijder die in het spoor van Reynvoet kon blijven. Het grootste slachtoffer was Davy Vanneste (Hyundai), want de Hyundai-rijder moest na een uitschuiver opgeven.

Op KP2 en KP3 voerde Syx het tempo op. De West-Vlaming reed twee keer naar de scratch en nam de leiding van Reynvoet over. “Het gevoel in de wagen is goed,” vertelde Syx. “We hebben een strak tempo en we staan aan de leiding, al is Reynvoet niet ver. We proberen ons tempo aan te houden en geen fouten te maken.”

Op KP4 en KP5 hield Syx stand, waardoor hij halfweg in de wedstrijd de rallyleider is. Syx heeft een voorsprong van 2,4 seconden op Renyvoet en 24,7 seconden op Vincent Verschueren. Gilles Pyck volgt als vierde, maar heeft nog zicht op het podium. Om 18u00 kennen we de winnaar van de Monteberg rally.