F1 Miami: zes op zes voor Verstappen in de kwalificaties

Wereldkampioen Max Verstappen heeft voor de zesde keer op een rij de polepositie voor de hoofdrace veroverd. In Miami was de Nederlander een tiende sneller dan Charles Leclerc (Ferrari) en twee tienden sneller dan Carlos Sainz (Ferrari).

Foto: ©Red Bull Racing

Wederom geen verrassingen in Q1. Logan Sargeant (Williams) eindigde in de kwalificatie van zijn thuisland op de zeventiende plaats en werd bij de laatste vijf rijders omringd door beide Sauber-rijders, Kevin Magnussen (Haas) en Daniel Ricciardo (Visa Cash App).

In Q2 werden verrassend beide Aston Martin-rijders uitgeschakeld. Lance Stroll eindigde op de elfde plaats en Fernando Alonso start morgen pas vanaf de vijftiende plaats. Alpine-teamgenoten Pierry Gasly en Esteban Ocon starten morgen vanaf de twaalfde en de dertiende plaats, gevolgd door Alex Albon op de veertiende plaats.

In Q3 toonde Max Verstappen nog maar eens de sterkte van de Red Bull-bolide. De Nederlander overklaste de tegenstand en reed naar zijn 38ste polepositie uit zijn carrière. Ferrari-rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz vervolledigden het podium. Sergio Perez (Red Bull Racing) moest met de vierde plaats tevreden zijn. Onderstaand vindt u de toptien van de kwalificatie. Morgen start de hoofdrace om 22u00.

Max VerstappenRed Bull Racing1:27,241
Charles LeclercFerrari+0,141
Carlos SainzFerrari+0,214
Sergio PerezRed Bull Racing+0,219
Lando NorrisMcLaren+0,353
Oscar PiastriMcLaren+0,434
George RussellMercedes+0,826
Lewis HamiltonMercedes+0,866
Nico HulkenbergHaas+0,905
Yuki TsunodaRB Visa Cash App+0,951